×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 69

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik se nalazi u središnjem delu Srema, u podnožju Fruške gore, na nadmorskoj visini od 240 m. Predstavlja sastavni deo Nacionalnog parka ,,Fruška Gora’’. Klima je umereno kontinentalna i odlikuje se sunčanim i toplim danima. U odlike klime se ubraja i mala količina padavina i odsustvo jakih vetrova.

Termalna voda je konstantne temperature 32,5ºC , što je svrstava u red hipotermalnih voda sa širokim spektrom delovanja na ljudski organizam. Zbog čistog vazduha, sa velikim sadržajem ozona, banja Vrdnik spada i u vazdušne banje.

Indikacije: reumatske bolesti, povrede mekih tkiva, postoperativna stanja koštano-zglobnog aparata, korekcije nepravilnog držanja tela, glavobolja, noćno mokrenje, sportske povrede, periferne oduzetosti, banjsko-klimatski oporavak i dr.

Smeštaj se može organizovati u "Termal"-u (260 ležaja) i u privatnom smeštaju (60 ležaja).

Rekreacija: olimpijski bazen, dva zatvorena bazena sa termalnom vodom, sportski tereni. Ono što banju čini još privlačnijom je neposredna blizina brojnih kulturno-istorijskih spomenika. Uz samu Banju Vrdnik smešteni su manastir Ravanica i Vrdnička kula, a u krugu od 10 km još 15 fruškogorskih manastira. U sastavu nacionalnog parka postoje i uređena izletišta: ,,Borkovac’’ - 10 km, ,,Zmajevac’’ – 4 km.


Udaljenost
Beograd 70 km
Novi Sad 25 km
Auto put Beograd-Zagreb 25 km

 

Related Articles

 

Additional information