×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 67

Troa Vale


Troa Vale (Trois Valles) je ekskluzivno skijalište smešteno u predelu Francuskih Alpa i smatra se jednim od najvećih na svetu. Skoro 600 kilometara ski staza raspoređeno je na području 4 regije koje sačinjavaju ovaj centar. To su: Kurševel, Meribel, Le Menuir i Val Toren. Ukoliko ne volite pretrpane ski staze ovo je mesto za vas jer kilometri i kilometri staza omogućavaju osećaj kao da je čitava planina samo vaša.


Ako više volite nordijske discipline, onda će vam od koristi biti informacija da ovde možete naći skoro 130 kilometara staza za kros-kantri skijanje. Pored toga, svi skijaši, od početnika do profesionalaca ovde mogu naći adekvatne terene za sebe. Međutim, kada su u pitanju cene smeštaja i usluga, treba napomenuti da je Kurševel mondensko skijalište i da njega mogu sebi priuštiti samo najimućniji. Najveći broj hotela, klubova, prodavnica i samih ski staza nalazi se upravo u Kurševelu, koji važi i za mesto sa najboljim provodom jer su klubovi otvoreni po čitavu noć.Što se Meribela tiče, on je poznat prevashodno po tome što se u njemu nalazi jedna od najuzbudljivijih staza ovog ski centra. Iskusni skijaši željni avantura ovde se mogu odlično provesti. Ipak, ostatak staza uglavnom je prilagođen početnicima i osrednjim skijašima.


Porodice sa decom uglavnom se odlučuju za Le Menuir, koje prevashodno nudi usluge i zabavu koja odgovara njima. Ima puno staza za početnike i osrednje skijaše. Ipak, i iskusniji mogu bez brige doći ovde, jer isto tako postoje i izvanredne staze za vrhunske skijaše.Val Toren je namenjen mlađoj populaciji. Njegova nadmorska visina od 2300 metara pruža beskrajne mogućnosti za najrazličitije zimske, pa i ekstremne sportove. Val Toren je istovremeno i jedna od omiljenih lokacija za paraglajding. Pored zimskih sportova, Val Toren poseduje i zatvoreni sportski centar u kome se nalaze tereni za tenis i skvoš, bazeni i teretana. Sve ove pogodnosti, uključujući i zanimljive i nesvakidašnje aktivnosti poput vožnje u sankama sa konjskom zapregom, letenja balonom i paraglajderom obezbeđuju odličan provod.


Bela nedelja je naziv za akciju koja važi van glavne sezone i to podrazumeva da su cene smeštaja značajno niže.


Related Articles

 

Additional information